OPORTUNITATI

Lansarea platformei "Creatives Unite" a Comisiei europene pentru sectoarele culturale si creative din UEÎn contextul actualei crizei de sanitare Covid-19, pe 5 mai 2020, Comisia europeana a lansat o noua platforma europeana, al carei obiectiv este de a ajuta artistii si profesionistii din sectoarele culturale si creative sa împartaseasca idei, initiative si bune practici pe timpul crizei. Sectoarele culturale au fost profund afectate de Covid-19, fiind printre primele care au fost nevoite sa-si întrerupa activitatile si, probabil, printre ultimele care îsi vor relua o functionare optima.   În acest context, Comisia europeana a decis sa intervina prin mai multe masuri luate recent, în concordanta cu atributiile care îi revin prin Tratate, tinand cont de faptul ca ea doar completeaza politica culturala a statelor membre, mai ales în ceea ce priveste protejarea patrimoniului cultural, cooperarea între institutiile culturale din mai multe tari si promovarea mobilitatii profesionistilor din sectorul cultural. Toate detaliile se regasesc la adresa: https://ec.europa.eu/culture/news/coronavirus-how-eu-responds-outbreak-support-cultural-and-creative-sectors_en.
Platforma „CREATIVES UNITE este organizata pe sectoare de activitate (audiovizual, muzica, patromoniu cultural, festivaluri, etc.), pe actiuni (finantare, bune practici, initiative, evenimente, etc.) si pe regiuni (Europa sau international). Acesta platforma este gestionata de Reteaua Europeana a Hub-uri pentru „Europa Creativa” si Institutul Goethe, ca parte a Creative FLIP (Finance, Learning, Innovation and Patenting, un proiect pilot co-finantat de UE al carui obiectiv principal este sprijinirea ecosistemelor sanatoase si durabile pentru industriile culturale si creative - CCI).

Despre UNCJR

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România este o organizaţie neguvernamentală care reuneşte pe baza liberului consimţământ, Consiliile Judeţene din România, ca autoritati ale administratiei publice locale.Citeste mai multe