OPORTUNITATI

Finantare pentru combaterea coruptiei în achiziiile publice locale - Fondul de Securitate Interna, cerere 2020Comisia Europeana a deschis recent „Cererea de propuneri de proiecte 2020 privind lupta împotriva corupṭiei″, Fondul de Securitate Interna, componenta cooperare politieneasca. Context:  Coruptia este considerata un fenomen complex cu dimensiuni economice, sociale, politice si culturale, desi costul economic exact al acesteia nu poate fi usor calculat, cifrele estimate sunt de aproximativ 120 de miliarde de euro pe an.

Având în vedere impactul larg si extins pe care îl poate avea coruptia, este important sa se dezvolte politici cuprinzatoare si eficiente. Dupa cum a fost anuntat în "Orientarile politice" ale presedintei von der Leyen, Comisia a instituit un mecanism european extins al statului de drept care acopera toate statele membre, cu o raportare anuala obiectiva a Comisiei Europene.  În contextul mecanismului, la 30 septembrie 2020, Comisia a adoptat primul raport anual privind statul de drept, care ofera o sinteza a evolutiilor semnificative - atât pozitive, cât si negative - în statele membre si la nivelul UE, inclusiv jurisprudenta Curtii Europene. de Justitiei si alte informasii relevante. 
Cererile de proiecte depuse în cadrul prezentei cereri de propuneri ar trebui sa prevada, printre altele, activitati de sprijinire a luptei împotriva corupției în activitatile de bugetare și achizitii publice la nivel local.

Data limita pentru depunerea aplicatiilor: 25 februarie 2021 Eligibilitate: entitati publice de la nivel local, regional si national, parteneri privati non-profit, organizatii internationale Buget: 2.400.000 €; se acorda maximum 90% cofinantare Platforma Comisiei europene pentru cautare de parteneri înregistreaza la data prezentei note de informare 4 propuneri de colaborare pentru aceasta cerere din Belgia, Bulgaria, Slovacia si Austria.   Fisa de prezentare a cererii se regaseste în anexa. 

Despre UNCJR

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România este o organizaţie neguvernamentală care reuneşte pe baza liberului consimţământ, Consiliile Judeţene din România, ca autoritati ale administratiei publice locale.Citeste mai multe