OPORTUNITATI

Consultare publica europeana n vederea evaluarii platformei Europeana - patrimoniul cultural in format digital

Comisia Europeana invita organizatiile si publicul larg – orice persoana cu un interes personal sau profesional fata de patrimoniul cultural digital sau fata de platforma Europeana – sa-si prezinte opinia, experienta si asteptarile privind aceasta platforma printr-o consultare publica deschisa pâna la 14 ianuarie 2018.
Platforma asigura accesul la peste 53 de milioane de lucrari, inclusiv imagini, texte, înregistrari video si audio, precum si materiale 3D din colectiile a peste 3.700 de biblioteci, arhive, muzee, galerii si colectii audiovizuale din întreaga Europa. Ea poate fi folosita de profesori, artisti, experti din institutiile culturale sau sectorul creativ, dar si de cetateni care cauta informatii online despre cultura. Materialul digitalizat din institutiile culturale poate fi reutilizat pentru a se dezvolta: continut educational, documentare, aplicatii turistice, jocuri, animatii, instrumente de proiectare, etc. Europeana va fi strâns asociata cu „Anul european al patrimoniului cultural 2018” si va continua sa urmareasca obiectivele Strategiei europene 2015 - 2020: "Noi transformam lumea cu ajutorul culturii".
Lansata de catre Directia Generala Retele de Comunicare, Continut si Tehnologie (DG CNECT), consultarea vizeaza o evaluare a platformei, iar rezultatele vor contribui la stabilirea detaliilor de evolutie ulterioara.
Varianta în limba româna a chestionarului este disponibila la adresa: https://ec.europa.eu/info/ consultations/public- consultation-europeana- europes-digital-platform- cultural-heritage_ro
Contact oficial pentru detalii sau lamuriri[email protected]
 

Despre UNCJR

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România este o organizaţie neguvernamentală care reuneşte pe baza liberului consimţământ, Consiliile Judeţene din România, ca autoritati ale administratiei publice locale.Citeste mai multe