OPORTUNITATI

Cerere de propuneri de proiecte pentru judetele din bazinul romanesc al Marii Negre - Fondul European pentru Pescuit si Afaceri MaritimeDirectia generala MARE a Comisiei Europene a lansat o cerere de propuneri de proiecte concentrata pe cofinantarea actiunilor care vizeaza întarirea cooperarii regionale în materie de colectare a datelor referitoare la pescuit. Cofinantarile sunt prevazute prin Fondul European pentru Pescuit si Afaceri Maritime (FEPAM). În cadrul actualului Regulament al UE privind cadrul pentru colectarea datelor au fost create Grupuri regionale de cooperare (GRC) pentru a facilita colaborarea între statele membre (SM) din aceeasi regiune marina sau în anumite activitati de pescuit cu privire la colectarea datelor.   Urmatoarele GRC-uri au fost stabilite de catre CE:

    GCR Baltic (RCG Baltic, acronim în engleza), GCR Atlanticul de Nord (RCG NA), GCR Marea Nordului si Arcticul de Est (RCG NS&EA), GCR Marea Mediterana si Marea Neagra (RCG Med&BS); statele membre ale acestui grup sunt urmatoarele: Bulgaria, Cipru, Croatia, Grecia, Franta, Italia, România, Spania. GCR Pescuitul pe distante lungi (RCG LDF) si GCR Zona pelagica/pescuitul la adâncime (RCG LP).
  Prin aceasta cerere de propuneri de proiecte se urmareste sprijinirea Grupurilor Regionale de Cooperare cu informatii care sa corespunda nevoilor din teritoriu, de la nivel local/regional.   Termenul-limita pentru depunerea aplicatiilor: 31 iulie 2020 Eligibilitatea partenerilor care pot face parte din consortiul de proiecr: organizatii non-profit (publice sau private), autoritati publice locale, regionale si nationale, universitati, centre de cercetare, institutii de educatie, etc.  Buget disponibil: 1.300.000€; cofinantare de pâna la 85%. Comisia estimeaza sa cofinanteze 6-8 proiecte în valoare de 200.000 €.
 

Despre UNCJR

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România este o organizaţie neguvernamentală care reuneşte pe baza liberului consimţământ, Consiliile Judeţene din România, ca autoritati ale administratiei publice locale.Citeste mai multe