NOUTATI

Președinții Consiliilor Județene s-au întâlnit cu Ministrul Finanțelor PubliceAdrian-Ioan Veştea, președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și membrii Consiliului Director al UNCJR au avut miercuri, 6 ianuarie 2021, o primă întâlnire cu ministrul finanțelor publice, domnul Alexandru Nazare.

Discuțiile au fost axate, în special, pe fundamentarea bugetului de stat pe 2021, dar și pe buna funcționare a administrațiilor publice locale. Întâlnirea a avut loc ca urmare a unei solicitări formulate, la finele anului trecut, de președintele UNCJR, Adrian-Ioan Veştea.
”Au fost discuții benefice despre proiecte care ne interesează în mod direct, și mă refer aici la bugetul pe 2021, cel care va permite Consiliilor Județene să dezvolte proiecte atât de necesare pentru cetățeni. Am discutat, de asemenea, despre asistenţa socială, educaţie și nu în ultimul rând despre sănătate. Sunt încrezător că vor fi identificate cele mai bune soluții pentru problemele ridicate de noi”, a precizat președintele UNCJR Adrian-Ioan Veştea.
Tot miercuri a avut loc și prima ședință a Comitetului Director al UNCJR unde au fost discutate chestiuni organizatorice privind desemnarea reprezentanților Consiliilor Județene în forumurile europene, respectiv Comitetul European al Regiunilor (CoR) dar și în Congresul Autoritatilor Publice Locale și Regionale din Europa (CPLRE).

 

Despre UNCJR

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România este o organizaţie neguvernamentală care reuneşte pe baza liberului consimţământ, Consiliile Judeţene din România, ca autoritati ale administratiei publice locale.Citeste mai multe