NOUTATI

Comunicat de presaComunicat de Presă   Propaganda PNL este din ce în ce mai agresivă și mai sfidătoare la regulile minimale de bun simț și deontologie jurnalistică! Un ultim exemplu în acest sens il constituie publicarea de către o coadă de topor a PNL a unui articol în Ziarul de Vrancea, ziar de casă a partidului aflat la guvernare!   Sub titlul ”Oprișan, pus la colț de elevi: Se opune transportului gratuit pentru copiii care merg la școală”, Ziarul de Vrancea nu face altceva decât să publice niște informații mincinoase, fără a verifica nicio secundă documentele la care face referire, în articol, autorul.   Scopul este evident – punerea într-o lumină negativă a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) condusă de Marian Oprișan (PSD) în favoarea PNL ! Nu putem ignora stilul tendențios, dar mai ales lipsa de documentare a autorului, fie el aflat în solda PNL ! Astfel de jurnalism pe genunchi nu s-a făcut niciodată în România!   Autorul face referire la o serie de adrese, pe care le atașez acestui comunicat, însă în articol se spune exact pe dos față de ce este scris în documentele respective. În adresele nr. 89/12.03.2019 şi 89/13.03.2019 se vede foarte clar, că UNCJR nu a cerut eliminarea facilităților pentru elevi, așa cum (sic) susține autorul articolului la care fac referire!   Atunci despre ce vorbim!? Fie de multă lipsă de professionalism, fie de ducerea în derizoriu a deontologiei jurnalistice și transformarea demersului jurnalistic în propagandă ieftină în favoarea PNL!? Vreau să menționez faptul că prin memoriile adresate Guvernului României, în calitate de președinte al UNCJR, am solicitat reglementarea transportului județean prin curse regulate, cu includerea prevederilor referitoare la facilitățile pentru elevi.   În acest sens, în data de 24 aprilie 2020 am solicitat Primului-ministru Ludovic Orban o serie de măsuri menite a debloca situația transportului județean de persoane prin curse regulate, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 34/2020. Totodată, într-un memoriu transmis Guvernului României de către UNCJR, am solicitat completarea Ordinului nr. 131/2019, astfel încât să se aibă în vedere și situația în care entitățile contractante iau decizia să nu acorde compensații de serviciu public. Mai mult de atât, am comunicat public acest lucru, doar că Ziarul de Vrancea nu s-a obosit să publice sau măcar să se informeze pe marginea acestui subiect și a ales să preia o serie de acuze formulate de către Consiliul Național al Elevilor cu mult timp în urmă.   Iată că, din păcate, în loc să arate modul dubios în care Guvernul României condus de PNL a legiferat și continuă să legifereze cu privire la transportul județean de persoane prin curse regulate care limitează posibilitatea consiliilor județene de a aloca fonduri în bugetele județelor pentru decontarea navetei elevilor și face imposibilă bugetarea corespunzătoare a acestor chetuieli, Ziarul de Vrancea prin cozile de topor ale PNL, manipulează ordinar!   Îi asigur pe părinți și pe elevi că niciodată, în calitate de președinte al UNCJR nu am susținut interesele operatorilor de transport! La dezbaterea Legii în forma adoptată de Guvernul Dăncilă, UNCJR a avut o poziție clară, în interesul cetățenilor, însă interesul operatorilor privați a avut câștig de cauză.   Consider că aceste acuze aduse consiliilor județene nu au fost făcute de elevi, în cunoștință de cauză, ci de politicienii de la PNL care i-au manipulat în cel mai josnic mod posibil, fără a avea vreo jenă în a-i induce în eroare pe reprezentanții Consiliului Național al Elevilor.   Personal am fost promotorul numeroaselor acțiuni făcute pentru valorificarea educației și culturii. Consider că educația dă tuturor o șansă în plus de reușită în viață însă, pentru ca toți copiii să beneficieze de această oportunitate este nevoie, uneori, de empatie, de solidaritate nu de manipulare și minciuni.   Marian Oprișan Președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România

Despre UNCJR

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România este o organizaţie neguvernamentală care reuneşte pe baza liberului consimţământ, Consiliile Judeţene din România, ca autoritati ale administratiei publice locale.Citeste mai multe