NOUTATI

Adunarea generala a UNCJR 18-20 februarie 2021, Brasov

Președinții consiliilor județene din întreaga țară s-au reunit în Poiana Brașov pentru a participa la lucrările Adunării Generale a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR).
 
În deschiderea lucrărilor a avut loc ședința Consiliului Director, forul de conducere al Uniunii prezidat de președintele UNCJR, Adrian-Ioan Veștea.
Evenimentul, care se va încheia sâmbătă, 20 februarie, reprezintă un prilej de cunoaștere, dialog și schimb de experiență între conducătorii administrațiilor județene din țară, mulți dintre aceștia aflați la primul mandat.
 
În opinia președintelui UNCJR Adrian-Ioan Veștea, o concluzie a discuțiilor din prima zi este necesitatea armonizării priorităților investiționale identificate la nivelul județelor și al regiunilor de dezvoltare, cu cele ale Guvernului, pentru următoarea perioadă de programare a programelor cu finanțare europeană. Doar în felul acesta administrațiile județene pot reuși să atragă cât mai multe fonduri nerambursabile pe care să le utilizeze pentru dezvoltarea armonioasă a întregii țări!!
 
Această reuniune a președinților de consilii județene a fost organizată în etapa premergătoare aprobării Legii bugetului de stat pe anul 2021 și definitivării obiectivelor pe care Guvernul le va cuprinde în Planul Național de Reziliență și Redresare, deoarece este nevoie de consultări la nivelul conducerilor județene cu privire la necesitățile investiționale și la domeniile de interes pentru perioada 2021-2024, pe care și Guvernul României să le agreeze și să le susțină.

Despre UNCJR

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România este o organizaţie neguvernamentală care reuneşte pe baza liberului consimţământ, Consiliile Judeţene din România, ca autoritati ale administratiei publice locale.Citeste mai multe