OPORTUNITATI

Initiativa europeana pentru tineri - Proiectul "Road Trip" - 12.000 km, 4 rute si o Europainitiativa europeana pentru tineri - Proiectul "Road Trip" - 12.000 km, 4 rute si o Europa

Comisia Europeana, în cadrul amplei campanii de comunicare despre UE si beneficiile proiectului comunitar pentru cetateni, a lansat initiativa  „Road Trip Project” – 12.000 km, 4 rute si 1 Europa.
Acest proiect este gândit ca o experienta europeana de calatorie pentru tineri cu vârsta între 18 si 30 de ani si va avea nevoie de 8 persoane, care vor calatori pe 4 rute, de-a lungul continentului, între primavara si vara anului 2018.

Asadar, 4 grupuri de cate 2 tineri se vor angaja într-o calatorie europeana într-un microbuz. Pe parcursul acestui voiaj, se vor întâlni cu localnici si vor experimenta atmosfera locala, vor descoperi proiecte care au schimbat sau schimba vietile oamenilor, spre bine lor, si vor explora locuri necunoscute si peisaje uimitoare. Cele 4 rute se întind pe tot continentul, de la Marea Baltica, pâna la cel mai vestic punct al Europei, de-a lungul Dunarii, în jurul Mediteranei și pe malurile Atlanticului.
Tinerii vor împartasi ceea ce vad si învata. Ei vor filma si vor posta povestile lor pe tot continentul si dincolo de granitele europene.
 
Participantii la proiect nu vor fi platiti, dar vor beneficia de gratuitatea calatoriei, Comisia europeana acoperind toate costurile, atât cele de cazare, transport si masa, cât si cele pentru aparatura necesara activitatii prevazute. 

La sfârsitul fiecarei calatorii, experienta unica de care vor avea parte tinerii implicati va fi prezentata într-un film si transmisa într-un ghid online de calatorie pe drumurile Europei, fiind astfel prezentate locuri mai putin stiute si vizitate.
 
Data limita pentru depunerea aplicatiilor pentru participare: 11 februarie 2018
 
Aplicatia consta într-un mesaj video de maximum 60 secunde în care persoana care doreste sa fie selectionata se prezinta si isi motiveaza dorinta de participare la acest proiect.
Toate detaliile acestei initiative pe website-ul oficial: https://roadtriproject.eu/

Despre UNCJR

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România este o organizaţie neguvernamentală care reuneşte pe baza liberului consimţământ, Consiliile Judeţene din România, ca autoritati ale administratiei publice locale.Citeste mai multe