OPORTUNITATI

Finantare actiuni de voluntariat si stagii pentru tineri, Corpul European de Solidaritate - cerere de propuneri de proiecte 2020Comisia Europeana invita partile interesate sa prezinte idei de proiecte în cadrul programului “Corpul european de solidaritate”, cererea de proiecte 2020 lansata la 11 noiembrie a.c.   Corpul european de solidaritate este initiativa Uniunii Europene care ofera tinerilor sansa de a face voluntariat sau de a se implica în proiecte în propria tara sau în strainatate pentru a ajuta comunitati si oameni din toata Europa. Tinerii care fac parte din Corpul european de solidaritate trebuie sa accepte si sa respecte misiunile si principiile initiativei. Detalii pe portalul european pentru tineret: https://europa.eu/youth/solidarity_ro   Prezenta cerere de propuneri vizeaza urmatoarele actiuni ale Corpului European de Solidaritate:

    proiecte de voluntariat, echipe de voluntari în domenii cu prioritate ridicata, stagii si locuri de munca, proiecte de solidaritate, „eticheta de calitate” parteneriate de voluntariat (acorduri specifice în cadrul cooperarii Africa-Caraibe-Pacific 2018-2020.
  Termene-limita pentru depunerea propunerilor: in functie de tipul de actiune, detalii in fisa de prezentare. Cererile pentru „Eticheta de calitate” pot fi depuse permanent. Eligibilitate: orice organism public sau privat, grupuri de tineri înregistrate pe portalul Corpului european de solidaritate din cele 28 de state membre ale UE, tari candidate, tari ale Spatiului Economic European si tari partenere (Republica Moldova este eligibila); ghidul solicitantului mentioneaza actiunile si conditiile de participare. Bugetul estimat al cererii: 117.650.000  O fisa de prezentare a cererii se regaseste în anexa.

Despre UNCJR

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România este o organizaţie neguvernamentală care reuneşte pe baza liberului consimţământ, Consiliile Judeţene din România, ca autoritati ale administratiei publice locale.Citeste mai multe